Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Néger kocka (glutén-, tejmentes)

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojássárga (M-es tojás)
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg margarin (puha)
  • 5 g sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 dl mandulatej
  • 15 dkg Schär mix B
  • A habhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom leve
  • sárgabarack dzsem ( a kisült tészta tetejére)
  • A csokimázhoz:
  • kakaó
  • 3 cl mandulatej
  • 2 ek kakaópor
  • 6 dkg porcukor
  • 2 dkg margarin
  • rumaroma (opcionális)

Elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, margarinnal és a többi hozzávalót is fokozatosan hozzákeverjük! Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük!
  2. Közben a tojásfehérjét a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük vízgőz felett. A kisült, kihűlt tészta tetejét megkenjük barack dzsemmel és rárakjuk a kemény habot. A csokimázhoz lassú tűzön összefőzzük a hozzávalókat, és amint kihűlt a hab tetejére rakjuk. Kb. 20 percet pihentetjük hűtőben.

11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>>

 11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

Megjegyzés

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a habis-babos finomságot, ettől a sütitől még a zord őszi napok is boldogok kesznek! - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss