Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne vegyél rögtön újat! Egyszerű házi praktikák, melyekkel spórolhatsz

default user icon
MME
Elfogyott az öblítő, beszáradt a körömlakk? Ne dobd ki rögtön az üresnek vagy használhatatlannak vélt dolgokat, inkább fogadd meg praktikus tanácsainkat!
Öblítő

Az öblítő minden háztartásban gyorsan fogyó termék. Ráadásul sokan lényegesen többet használnak belőle, mint kéne. Ha nálatok is csak úgy párolog az öblítő, fogadd meg az alábbi tanácsot!

Tipp: Mikor már a fél flakont elhasználtad, tölts bele egy 1-2 dl vizet, és rázd össze. Ugyanezzel a praktikával nyerhetsz még egy mosásra valót a kiürült dobozból is.

Fogkrém

Te is tekered, csavarod, nyomkodod, ütögeted a kiürült fogrémes tubust, hogy az utolsó néhány cseppet is kipréseld belőle? Vagy egyszerűen csak kidobod a kukába, ha már nehezen jön belőle a fogkrém? A kutatók szerint az emberek többsége úgy dobja ki a tubust, hogy abból még a fogrémnek több mint 13%-a kinyerhető lenne... Ha vennénk rá a fáradtságot!

Tipp: Tedd a tubust egy percre forró vízbe, a meleg hatására a paszta felpuhul, és anélkül kijön, hogy préselned kellene.

Testápoló

A testápolóval is hasonló a helyzet, mint a fogkrémmel, ugyanis van egy pont, amikor hiába nyomkodod vagy ütögeted, nem jön belőle semmi. Sokszor segít még, ha egy napra a feje tetejére állítod a flakont, így a tetejére folyik a megmaradt testápoló. De legtöbbször még így sem jön ki belőle minden csepp, sőt, állítólag az értékes nedű 10%-át elpocsékoljuk.

Tipp: Egy ollóval vágd ketté a testápolós flakont, így a kezeddel még azt a krémet is ki tudod szedni, ami egyébként a dobozban maradt volna.

Körömlakk

Őszintén, hány darab régi, beszáradt körömlakk hever a lakásodban? Itt az ideje, hogy összeszedd, és felújítsd őket!

Tipp: A beszáradt lakkokat elég forró vízbe tenni, és máris újból kenhetővé válnak.

Ezek is érdekelhetnek