Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne vegyél boltit! Készíts mandulaitalt egyszerűen, házilag

Nem kell feltétlenül boltba menned, ha valamilyen növényi itallal szeretnéd ízesíteni a kávét, vagy a reggeli zabkását abba áztatnád be. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője elmondja, hogyan készíts otthon mandulaitalt.

Kedves Tünde! Imádom a mandulaitalt, és szeretném kipróbálni a házi változatot. Hogy készítsem el? 

Magam is ezt a gyors, könnyű és finom változatát szoktam készíteni. Előszeretettel használom sütéshez-főzéshez, turmixok készítéséhez, illetve kávéhoz, kakaóhoz is kiváló.

A héjas mandulákat egy éjszakára hideg vízbe áztatom és reggelig hűtőben tárolom. Felhasználás előtt leöntöm róla a vizet, turmixgépbe helyezem a mandulákat és felöntöm kétszer annyi tiszta vízzel. Csipet sót adok hozzá, édesítem nyers nádcukorral, mézzel – vagy  édesítőszerrel – és erős fokozaton addig turmixolom, amíg tejszerű folyadékot kapok. Egy üvegtál fölött szűrőzsákba öntöm a mandulalevet, alaposan kinyomkodom, áttöltöm üvegekbe és hűtőben 2-3 napig tárolom.

Fogyasztás előtt feltétlen rázzuk fel. Ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, kakaóval, kókuszreszelékkel is.

A megmaradt darálékot pedig felhasználhatjuk müzlikbe, sütemények tésztájába mandulalisztként (a darálékot meleg sütőben alacsony fokozaton kiszárítjuk) főzelékek, szószok sűrítéséhez.

MELYIK GLUTÉNMENTES LISZTET HASZNÁLJUK SÜTEMÉNYKÉSZÍTÉSHEZ? A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL >>> 

GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES PALACSINTA - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL! >>>

HÁZIAS KRUMPLILEVES, AMIT LAKTÓZÉRZÉKENYEK IS FOGYASZTHATNAK >>> 

FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss