Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne vásárolj semmit vagy vásárolj kedvezménnyel? Egy világnap egy akció a mai napra!

default user icon
MME
Ma van a Ne Vásárolj Semmit! Világnapot ünnepeljük ma, amely felhívja a figyelmet a túlvásárlás, a vásárlási mániára. Ezzel szemben ma van a Black Friday, amely arra buzdít, hogy vásárolj 1 Ft-ért, vagy óriási kedvezménnyel. Most akkor vásárolj, vagy ne? Utánajártunk.
Ne Vásárolj Semmit! Világnap

A Ne Vásárolj Semmit! Napot azokban az országokban tartják, ahol a fogyasztói kultúra elhatalmasodott az embereken. Ha már te is érezted úgy, hogy ugyan nincs szükséged semmire, de mindenképp vennél magadnak valamit, ami új, akkor talán már téged is utolért a fogyasztói társadalom betegsége: a shoppingláz. Ma azonban tarts fogyasztói böjtöt - tartja a világnap. A Ne Vásárolj Semmit! Világnap 2004-ben indult el Magyarországon, a globális felmelegedés okozta problémák hatására, hogy az emberek így fogjanak össze a krónikus túlfogyasztás ellen, amely nem csupán pszichológiai, hanem környezeti gondokat is okoz. 

Black Friday

A mai napon él a Black Friday is, amely arra csábít, hogy vásárolj 1 Ft-ért, vagy óriási kedvezménnyel. Ezt megteheted online, vagy akár személyesen is néhány helyen - hogy hol pontosan, azt a Black Friday honlapján le tudod csekkolni. Persze van, ahol emiatt óriási a tömeg és a sorban állás - ami épp a Ne Vásárolj Semmit! Világnap eszméje ellen szól. Hogy végül melyik csoport mellett teszed le a voksod, rajtad áll. Mindenesetre, ha főzni szeretnél kevés összetevőből, nálunk biztosan találsz receptet. 

Recepteket, diétákát olvass tovább itt >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss