Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne keress tovább! Itt a fehér csokis-málnás torta, amit muszáj elkészítened!

default user icon
MME
A Danubius Hotels központi cukrászatának vezetője, Rezneki Zoltán megmutatta, hogyan készíthetünk olyan csokis-málnás tortát, ami ellenállhatatlanul krémes és finom!

A Danubius Hotels központi cukrászatának vezetője, Rezneki Zoltán elkészítette nekünk ezt a mesteri csokitortát. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, de ha követed a mestercukrász mozdulatait, te is ilyen álomszép és leírhatatlanul finom tortát készíthetsz! 

1. lépés: a liszt nélküli piskóta

Hozzávalók: 10 db tojás, 30 dkg cukor, 45 dkg étcsokoládé, 1,5 dl víz.
Elkészítése: A tojásokat szétválogatjuk, majd a tojások sárgáját 10 dkg cukorral krémesre verjük. A maradék cukorral a tojásfehérjéket habbá verjük. A csokoládét a vízzel felolvasztjuk (nem vízgőzön!), ebbe a masszába belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd a felvert tojásfehérjével lazítjuk. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük és megszórjuk kristálycukorral, a masszát a két tepsibe egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 14 percig sütjük. 

2. LÉPÉS: A fehér csoki-krém készítése

Hozzávalók: 40 dkg fehér csoki, 2 db tojás, 60 dkg tejszín, 1 dkg zselatin (vagy egy darab lapzselatin), 1/2 dl víz.
Elkészítése: a tojásokat vízgőzön folyamatos kevergetés közben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a fehér csokit és addig keverjük, amíg felolvad. A tejszínből habot verünk, ezzel fellazítjuk a csokis masszát. A zselatint felmelegítjük, majd folyamatos keverés közben a krémhez adjuk. 

3. LÉPÉS: Málnazselé készítése

Hozzávalók: 10 dkg mirelit málna, 3 dkg cukor, 1 dl víz, 2 db lapzselatin (ez 1,5 dkg)
Elkészítése: a málnavelőt a vízzel felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint. Mélyhűtőbe tesszük, fagyáspontig hűtjük. A lehűtött zselét habverővel kihabosítjuk (ez körül-belül 10 perc), majd beleöntjük egy lapos négyzet, vagy téglalap formába. A masszát teljesen lefagyasztjuk. A torta készítésének utolsó fázisánál kivesszük a mélyhűtőből, fagyos állapotban kockákat vágunk belőle. Ezzel a módszerrel a málnás betét nem enged vizet, nem fogja eláztatni a tortát. 

3+1. lépés: a torta összeállítása

A kisült tortalapokból négy egyforma méretű tortalapot vágunk ki. Az egyik tortalapot a forma aljára helyezzük. Rákanalazzuk a fehér csokoládés krémet, a krémbe teszünk a málnás zselékockákból, majd ráhelyezünk újabb tortalapot. Ugyanígy készítjük el a következő rétegeket is, majd a végén kakaóporral hintjük meg a torta tetejét, tejszínhabbal és málnával díszítjük. 

Torta receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek