Előkészítés: Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és összekeverjük 1 tk. cukorral. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztős tejet. Kevés liszttel elkeverjük, és 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: A lisztre szórjuk apróbb darabokra a vajat, a citromhéjat, egy csipet sót, a tojásokat, a cukrot, és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen, lefedve kb. 40 percig pihentetjük, amíg a tészta térfogata megduplázódik. A tésztát átgyúrjuk, és kisebb darabokat kicsípve belőle kb. 1 cm vastag 20 cm hosszú rudakká sodorjuk. Minden rúdra egyszerűen csomót kötünk, és kb. 15 percig pihenni hagyjuk. Felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, és a csomókat aranybarnára sütjük benne. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre