Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ne dobd ki a maradékot - spórolj! 6 szuper tipp az újrahasznosításra

Számos olyan kidobásra ítélt konyhai alapanyag van, amit még felhasználhatnál - nem keveset spórolva ezzel!
VANÍLIA

A már fogyóban lévő cukorhoz dobj néhány vaníliarudat, majd zárd le az üveget. Hagyd így néhány napig, és már készen is van a tekintélyes mennyiségű házi vaníliás cukor!

PEZSGŐ

A hétvégi buliból még maradt egy kis pezsgő, de már nem gyöngyözik úgy, mint közvetlenül felbontás után? Dobj bele néhány málnát és mentalevelet, így az ital újra „magához tér” majd!

BANÁN

A puha, részben fekete héjú banánt nem mindenki szereti. Ha ilyen példányok árválkodnak a gyümölcstartó kosárban, húzd le a héjukat, pürésítsd a gyümölcsöket, aztán keverd a masszát, sütés előtt a palacsintatésztába. Töltetlenül, csokoládéöntettel a legfinomabb!

RIZS

Ha túl sokat főztél belőle, akkor is van megoldás a maradék felhasználására: gazdagítsd a zöldséglevest vagy a salátát a kissé kiszáradt szemekkel, de egy hőálló zacskóba téve - például sütőzacskó - akár újra fel is főzheted!

TOJÁS

Csak a tojássárgáját kellett felhasználnod a sütihez? Ne dobd ki a fehérjét sem: öntsd egy fagyálló műanyag dobozba, majd rakd a mélyhűtőbe. Így 2 hétig is eláll!

 
ALMA

Ha csak néhány darab maradt a spájzban, mossa, majd hámozza meg mindet, és előbb vágja félbe, aztán a magházuk eltávolítása után szelje nagyobb kockákra a gyümölcsöket. Az egészet dobja a turmixgépbe néhány jégkocka, 1 kávéskanál fahéj, néhány csepp citromlé és 1 csipet kardamom társaságában, majd pürésítse. A végeredmény egy finom, hűsítő desszert lesz, jégkocka nélkül pedig, kisméretű befőttsüvegben vagy dobozban tárolva sütésre kész pitetöltelék! 

További tippek az újrahasznosításhoz >>>
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin