Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, széleit 3-4 helyen bevagdosom, besózom, pár percig állni hagyom.
Egy lábosban fél liter vizet összeforralok a leveskockával, ha forr, takarékra veszem. A hússzeleteket megszórom egy kis liszttel, majd mindkét oldalát egy serpenyőben a zsiradékon hirtelen fehéredésig sütöm, lecsöpögtetem, és átteszem a levesbe, abban párolom tovább, míg megpuhul.
A serpenyőben lévő zsiradékhoz adom a mustárt, lassú tűzön csomómentesre keverem, majd beleöntöm a bort, készre főzöm a mártást, beleteszem a kész hússzeleteket, ha kell, egy pici főzőlevet merek rá, készre főzöm.
Vajas-sajtos burgonyapürével tálalom, de párolt rizs, burgonyaropogós is illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre