Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Natúr sertésszelet tejszínes zöldségekkel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • fejenként 1-2 szelet sertéstarja (vagy bármilyen más hús is jó)
  • liszt
  • 2 dl zöldség alaplé
  • olaj
  • A zöldség raguhoz:
  • 5-6 db sárgarépa
  • 2-3 db fehérrépa
  • 1 kis fej karalábé
  • 3 evőkanálnyi kukorica
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • bazsalikom
  • 3 karika citrom
  • 1-2 db babérlevél
  • petrezselyemlevél
  • liszt
  • olaj
  • A körethez:
  • 3 dl rizs
  • petrezselyem
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: Először a húst készítem el, mert annak kell a legtöbb idő. Vékonyabbra szeletelem a tarját, meghintem sóval és liszttel, majd kevés forró olajban hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Ezután zöldség alaplevet öntök hozzá, lefedem, és puhára párolom, majd zsírjára sütöm és készen is van.

A zöldségraguhoz a zöldségeket megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon először a hagymát, majd a többi zöldséget is hozzáadom és megdinsztelem, majd fűszerezem, sóval, borssal, citromkarikákkal, babérlevéllel, bazsalikommal, és felöntöm 1,5 dl vízzel. Lefedve puhára párolom. A tejszínt csomómentesre keverem egy kevés liszttel, és behabarom, petrezselyemzölddel meghintem, és ezzel a ragu is készen van.

Párolt petrezselymes rizzsel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss