Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Sok savanyú natúr joghurt kóstoltunk, mire finomat találtunk

A joghurtfogyasztás több szempontból is egészséges: a bélflóránkat regenerálhatjuk vele, illetve az emésztésünket is helyrebillentheti. Sokféle ízesítésűt találunk, mi most azonban a natúr joghurtokat kóstoltuk végig.

11 remek példányt ejtettünk rabul, és becibáltuk őket a laborunkba. A tesztelés során az állagukat és az ízüket figyeltük. Mindegyiket azonos hőmérsékleten tároltunk, és csakis a kóstolás előtt vettünk ki a hűtőből.

Sokan gyümölccsel vagy lekvárral ízesítik, de mi mindvégig natúran teszteltük. Rendszerint visszakóstoltunk, hogy nehogy a tömeges kóstolás a végére befolyásolja döntésünket.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>>  
Zott

Az illatában érezzük a tejes jelleget, de mást nagyon natúr joghurttól ne is várjunk. Kóstolásnál kiderül, hogy állagra egészen sűrű, de a lényegesebb, hogy bizony intenzíven savanykás. Pörgetjük a szánkban, és bizony reflexszerűen meg-megrándul az arcunk az erejétől. Az íze kivételesen sokáig kitart, ami most nem feltétlen pozitívum.

Adtok: 150 gramm, zsírtartalom 3,1%, 109 Ft

Magyar natúr joghurt

Nem meglepő talán, de ennek is csak a tejes alapot érezni az illatában. Állagra inkább a hígabb kategóriát erősíti. A kóstolás során különösebben intenzív élményben nincs részünk. Savanykásnak mindössze egy-egy pillanatig érezzük, utána egészen natúr marad. Zsírossága és krémessége hibátlan mindezek mellett.

Adatok: 140 gramm, zsírtartalom 3%, 89 Ft

TÚRÓTESZT! SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK, HA JÓT AKARTOK >>> 
Hortobágy

Felbontás után kicsit megremegtünk, de nem hagytuk magunkat, hogy a felszínén ácsingózó tócsa elvegye a kedvünket. A meglepő igazán benne az, hogy a tetejétől lefelé az első 3-4 centiméternyi réteg kifejezetten kemény. Alaposan meg kell keverni, hogy homogén legyen a végeredmény. Az elején picit édesnek hat, ami meglepő lendülettel csap át savanykás irányba.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 1,5%, 59 Ft

Szeretem joghurt

Kicsit megmondó nevet kapott a joghurt. Felbontás után a Hortobágynál tapasztalt tócsa tízszeresével van szerencsénk találkozni, ami bizony már nem olyan könnyen feledhető. Keverés közben kicsit puffog, de végül homogén részeket lehet bele varázsolni. Állagra habosnak tűnik, és egyáltalán nem savanykás. Tényleg furcsa, légiesen könnyed az állaga, nem igazán hozza a klasszikus joghurtélményt.

Adatok: 400 gramm, zsírtartalom 2,8%, 165 Ft

TESZT! MELYIK ZERO VAGY LIGHT ÜDÍTŐ IHATÓ, ÉS MENNYI CUKOR VAN BENNÜK? >>> 
Mizo

Az első pár centiméternyi réteg itt is inkább tejfölként viselkedik, de alapos kavarással ezt is orvosolni lehet. Krémes állag jellemezi, amihez egy leginkább csupán utóízében jelentkező savanykás beütés csatlakozik. Ez viszont kifejezetten lassan cseng le, ami nem is rossz.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3,6%, 89 Ft

Danone

A mezőny különce, akinek a teljesen kerek pohárforma nem volt megfelelő, ez szögletesebb alapot kapott a tervezőasztalnál. Itt a töltőtömeg 70%-ára igaz, hogy sűrűbb, mint az átlag joghurt. Mellette nem tudjuk teljesen homogénre eldolgozni, mivel apró kis csomók maradnak benne. Állagra ennek ellenére krémesnek hat, ami mindenképp pozitívum. Ízében van egy savanykás vonal, ami sokáig kalandozik szánkban. Utóízében szépen semlegessé válik.

Adatok: 140 gramm, zsírtartalom 3,3%, 89 Ft

ERDEIGYÜMÖLCSÖS TEÁKAT TESZLETÜNK: HALRÚD ÉS VIRSLI ILLATÚ TERMÉKET IS TALÁLTUNK >>> 
CBA

A joghurtok között erre simán ráfoghatjuk, hogy betonból van. A felszínén erővel kell - kis túlzással – áttolni a kanalat. Ezen réteg alatt már jobb a helyzet, de ezt a megszilárdulást nehéz mivel magyarázni. Ízében triplán savanykás, ez rendesen megtáncoltatja arcunkat, hiába van akár botoxal lebénítva. Nagyon sokáig érezzük az ízét, ami valahol a 4-5. másodperctől kezd kellemetlenné válni.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 1,4%, 69 Ft

Milfina

Nem volt eltökélt célunk, de sikerült egy sovány joghurtot is becsempészni a heti tesztbe. Az első szembetűnő eltérés a színénél jelentkezik. Sokkal sárgásabb árnyaltban pompázik, mint a mezőny legtöbb tagja. Ezután jön az állag, ami rendkívül híg, elvégre nincsen annyi zsír benne. Ízre enyhén savanykás, de azt sem érezzük sokáig benne.

Adatok: 250 gramm, zsírtartalom 0,1%, 99 Ft

TÚRÓS TÁSKA TESZT: NEM REMÉNYTELEN A HELYZET A NAGY BOLTOKBAN SEM >>> 
Sissy

Könnyed tejes aroma ebből is felszáll, amikor kinyitjuk, de nem érdemes meglepődni rajta. Kóstolva hozza az arcönmasszírozó ízvilágot, azaz savanyú, mint az állat. Ez is dolgozik minden izomrostunkon vagy fél percig, miután egy kanállal elfogyasztunk belőle. Állagra meglepően híg, de még elfér a joghurt mezőnyben így is.

Adatok: 175 gramm, zsírtartalom 3%, 79 Ft

Nádudvari

Nos, nem figyeltünk, és sikerült lejárt joghurtot vennünk. A teszt előtti napon járt le a szavatossága. Ennek ellenére szerencsére nem éreztünk semmi furcsa jelenséget benne. Állagra picit hígabb, ízében enyhén savanykás, de nem túlzóan, így szinte minden rendellenes arcmozgás nélkül el lehet fogyasztani.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3%, 79 Ft

TESZT! MELYIK KONZERV ŐSZIBARACKBEFŐTT AZ, AMELYIKKEL NEM RONTJUK EL A SÜTINKET? >>> 
Tesco

Állagra egészen híg a joghurt, és bizony ez is a „savanykás ízvilággal kell kiírtani az emberiséget” eseményre nevezett be. Nagyon lassan távozik a karakteres íze a szánkból, ami szintén már nehezen sorolható pozitív eredményei közé.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3,5%, 79 Ft

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL >>> 
Ítélet

Viszonylag könnyen két részre lehet osztani a mezőnyt. Az első 5 helyen szereplő versenyző szinte egymás mellett mozogva szerepeltek. Köztük markáns különbséget nem igazán tapasztalni.

A kemény szakasz viszont a 7. helytől indul a Zott vezényletével és egészen a 11. helyig bezárólag tart. Ezek a veszettül a savanykás ízvilágot vallják, ami mindennapi fogyasztásra szinte elképzelhetetlen, hogy alkalmas.

Toplista:

1. Magyar natúr joghurt
2. Mizo
3. Danone
4. Nádudvari
5. Hortobágy
6. Milfina
7. Zott
8. Tesco
9. Sissy
10. CBA
11. Szeretem joghurt

Ezek is érdekelhetnek

Friss