Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6+1 ellenállhatatlan nassolnivaló 300 kalória alatt!

default user icon
MME
Nassolj és élvezd az ízeket, úgy hogy közben még az szervezetednek is jót teszel! Ezek az egészséges finomságok, a rémhírek ellenére, nem is annyira szörnyűségesek: egy kis falatozás még jót is tesz a testednek.

A táplálkozásszakértők szerint naponta ötször kellene étkezni. Három főétel mellé valamilyen egészséges nassolnivaló dukál, melyek állandó szinten tartják a vércukorszintet, így megakadályozzák, hogy rád törjön a farkaséhség. Most még abban is segítünk, hogy milyen ételeket érdemes választani tízóraira vagy uzsonnára.

Fahéjas körtelé

Pucolj meg két körtét és pürésítsd össze. Dúsítsd egy kis ásványvízzel, és ízesítsd fahéjjal. A körte sok folsavat és káliumot tartalmaz, a fahéj pedig serkenti az emésztést. (120 kcal/adag)

Popcorn

Nem csak a moziban esik jól! Nagy rosttartalmú, B-vitaminban és kalciumban gazdag, laktató rágcsálnivaló - és még a zsírtartalma is alacsony. Ha lehet, te magad készítsd és csak minimális mennyiségű sót és olajat használj hozzá! (190 kcal/50 g)

Narancsos-kivis saláta

Ez a magas C-vitamin-tartalmú, az ellenállóképességet is növelő gyümölcssaláta roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Pucolj meg 1 narancsot és 1 kivit, vágd apróra és locsold meg 2 evőkanál narancslével. (100 kcal/adag)

Banános túró

A banán kedélyjavító, mivel szerotonint tartalmaz, ami jó hatással van a hangulatra. Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd keverd össze 125 g sovány túróval. Mézzel tovább édesítheted. (220 kcal/adag)

Banánchips

A szárított vagy pirított gyümölcsdarabkák igazán kiváló falatok, de maximum fél maroknyit egyél meg belőlük egyszerre. A banánszeleteket ugyanis kókuszolajban sütik és cukorral vagy mézzel édesítik. (250 kcal/50 g)

Lekváros kétszersült

Egy pirítóst kenj meg piros húsú gyümölcskocsonyával vagy gyümölcskeverékkel. 6 evőkanálnyit ossz el 3 szelet kétszersültön. (150 kcal/adag)

Szárított gyümölcsök

Azonnal fogyasztható gyümölcs finomságok sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Tipp: kóstold meg az egzotikus ízeket is, mint például a datolya vagy a füge! Arra azonban ügyelj, hogy lehetőleg a cukormentes változatokat vásárold. (145 kcal/50 g)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss