Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancssaláta (Insalata di arance)

Hozzávalók

  • 4 db vérnarancs
  • 1 fej hagyma
  • 1 kávéskanál petrezselyem (apróra vágva)
  • 2 ek kimagozott fekete olajbogyó
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1. A narancsot megmossuk és meghámozzuk, majd kifilézzük és úgy távolítjuk el a hártyákat, hogy a gerezdek megőrizzék formájukat. A gerezdeket egyben hagyjuk vagy tetszés szerint félbevágjuk.
    2. Az öntethez a hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk, és egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet és a feldarabolt olajbogyót, majd összeforgatjuk az olajjal, és sóval, borssal ízesítjük.
    3. Az öntetet a narancsdarabokra öntjük, és 10 percig állni hagyjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
A szicíliai receptben szereplő vérnarancs helyett érett narancs is megfelel. Egyes régiókban vadon termett édesköményt tesznek bele.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin