Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos–olajbogyós csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db csirkealsócomb
  • 3 db csirkefelsőcomb
  • 4 db narancs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1/2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 ek méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg magozott, fekete olajbogyó
  • 1 csokor újhagyma
  • étkezési só
  • bors

Elkészítés

    1. Két narancsot kifilézünk, a darabokat egy tálkába tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, a fokhagymát, az olívaolajat, a finomra aprított zöldpaprikát, a gyömbért, a mézet, végül pár levél petrezselymet. Egy botmixerrel simára pürésítjük.
    2. A csirkedarabokat sóval ízesítjük, egy dobozba tesszük, és ráöntjük a pácot. Minimum fél órát pihentetjük a hűtőben.
    3. Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és a vékonyra szeletelt hagymát is beletesszük. Megsózzuk, majd lassan, kíméletesen aranyszínűre karamellizáljuk.
    4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkéket kivesszük a pácból, egy olajjal kikent tepsire tesszük, a pácból egy kicsit ráöntünk, borsozzuk, és 45 perc alatt pirosra sütjük.
    5. Tálaláskor megszórjuk az olajbogyóval, a felkarikázott újhagymával, a karamellizált hagymát középre rakjuk, édesburgonyapürét tálalunk mellé, díszítjük esetleg további néhány narancsfilével.3 gerezd

Megjegyzés

Fenomenális!Édesburgonyapürét készítettem melléje.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin