Narancsos túrótorta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finom liszt
  • 14 dkg margarin
  • 7 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál ánizsmag
  • pici só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja + leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kupak triple sec
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • Valamint:
  • 5 evőkanál narancs- vagy baracklekvár
  • 5 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összekeverem. Egy 26 cm-es kapcsos kerek tortaformát kikenek, a tésztát rögtön belenyomkodom, egy kis peremet hagyok neki, majd a fagyasztóba tolom addig, amíg a túrókrémet elkészítem.

    A sütőt 170 fokra előmelegítem.

    A túrós töltetlékhez minden alapanyagot egy tálba teszek, majd géppel jól összekeverem.

    A tésztát kiveszem a hűtőből, megkenem lekvárral, rátöltöm a túrókrémet, megszórom kandírozott narancshéjjal, és legalább 1 órán át sütöm. Csak kihűlés után szeletelem fel.

Megjegyzés

Ma két túrótortát csináltam, ez volt a mintája a bővített másiknak.

Ékes Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin