Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortához:
  • A kekszes alaphoz:
  • 25 dkg omlós csokoládés keksz
  • 10 dkg margarin
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • A túrótöltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 db narancs
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 10 g porzselatin
  • 1 dl víz
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket. A margarint melegítsük forráspontig, majd öntsük hozzá a kekszhez. Ezután keverjük alaposan össze.

    A tortaforma alját kb. 1,5 cm-es magasságig béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszes masszát. Ezután tenyérrel egyenletesen lapogassuk el, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára.

    A túrót tegyük egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, reszeljük bele 1 narancs héját, majd nyomjuk bele 2 narancs levét. Ezután robotgéppel keverjük alaposan össze.

    A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Ezután addig keverjük, míg a porzselatin egészen feloldódik, majd hűtsük ki.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá.

    A túrós keverékhez adjuk hozzá a kihűlt zselatint, majd keverjük alaposan össze. Ezután apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot is.

    Amikor a kekszes alap már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Ezután a papírral együtt tegyük vissza a tortaformába, majd kanalazzuk rá a túrós tölteléket, egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután tegyük be hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a töltelék teljesen megdermedjen.

    A megmaradt narancsokat vékonyan hámozzuk meg, majd a narancshéjat vágjuk fel zsülienre. A narancsokat pedig filézzük ki, hogy a fehér részéből ne maradjon a gerezdeken.

    A barna cukrot olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a kifilézett narancsgerezdeket. Ezután rázogatva 1-2 percig karamellizáljuk, majd óvatosan szedjük ki a karamellből, és hűtsük ki.

    A visszamaradt karamellbe tegyük bele a zsülienre vágott narancshéjat, majd 2-3 percig karamellizáljuk. Ezután hűtsük langyosra, hogy a karamell már ne legyen meleg, de még folyjon.

    Tálalás előtt a tortát vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük egy tortatálra. Ezután ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a karamellizált narancsgerezdekkel, és kanalazzuk rá a narancshéjas karamellt.

    Tálaláskor éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd helyezzük tányérra a tortaszeletet, és kanalazzuk mellé a maradék narancsot és a narancshéjas karamellt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin