Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-túrós palacsintakendő

MME MME
5/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A narancsokat forró folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük. A palacsintatésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, apránként a tojásokat, a tejet, belereszeljük egy narancs héját, és csomómentesre dolgozzuk. Lefedjük, 25-30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

Elkészítés: A narancsokat meghámozzuk, egyet felkarikázunk, ezt félretesszük a díszítéshez. A többit kifilézzük (a gerezdeket elválasztó hártyák közül ékelő mozdulattal kivágjuk a gyümölcshúst), feldaraboljuk. A hámozás-filézés alatt keletkező levet 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt a túróhoz adjuk. Elkeverjük a palacsintamasszában a rumot és az olajat (ha túl sűrű, buborékos ásványvízzel lehet higítani). Nyolc palacsintát sütünk belőle. Arányosan elosztva elsimítjuk rajtuk a túrót, megszórjuk a narancsdarabkákkal, kendőszerűen félbe, negyedbe hajtjuk, majd kettőt-kettőt egymásra fektetve négyszögletes sütőtálba rendezzük.

Tálalás előtt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsinták tetejét megszórjuk kevés porcukorral, sütőben átforrósítjuk, kissé rápirítjuk a porcukrot (8-10 perc). Megszórjuk pisztáciával, valamint még egy kis porcukorral, és a félretett narancskarikákkal meg a citromfűbóbitával díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet a Kiskegyed Konyhájában olvastam. Isteni finom, úgyhogy gondoltam, megosztom veletek is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss