Narancsos-túrós koszorú

default user icon

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 5 ek narancs leve
  • 1 db narancs héja reszelve
  • 15 dkg süteményliszt (sima is jó)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • Töltelék:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 2.5 dkg búzadara
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • Tetejére:
  • narancslé
  • porcukor
  • 1 db narancs díszítéshez
  • citromfű levél

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral felverjük habnak. A sárgáját a vaníliás cukorral habosítjuk majd a narancslevet és a sütőporos, sóval elkevert lisztet felváltva hozzá adagoljuk.
    2. Közben folyamatosan keverjük, majd hozzá keverjük a tojáshab felét és a narancs héját is.
    3. A tojáshab másik felét kanállal óvatosan forgassuk bele. Vajazott lisztezett formába simítjuk a masszá és előmelegített sütőben körül-belül 10 percig elősütjük, majd tetejére kanalazzuk a túrótölteléket. Visszatoljuk a sütőbe és 160-170 fokon 35-40 percig sütjük.
    4. A túró töltelékhez a túrót kikeverjük a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával. Ha már langyos, kiborítjuk a formából.
    5. Körül-belül 6 evőkanál porcukrot a maradék narancs levével elkeverjük, és a sütemény tetejére csorgatjuk. Ízlés szerint narancsszeletekkel, citromfűlevéllel díszíthetjük.

Megjegyzés

Készülhet más formában is.

Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin