- Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 3 db tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg tortadara
- 1 citrom és narancs reszelt héja
- 1 citrom leve
- A mázhoz:
- 25 dkg porcukor
- reszelt narancshéj
- citromlé / narancslé


Elkészítés: A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, egyenként adom hozzá a tojásokat, mindegyikkel legalább 2 percig keverem, hozzáadom a reszelt narancs- és citromhéjat és a levét is. A lisztet összevegyítem a sütőporral, és a tojásos krémhez keverem, a tortadarát is belekeverem.
24 X 34 cm méretű sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe simítom, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.
Amíg sül, összekeverem a mázhoz a porcukrot annyi citromlével (vagy narancslével), hogy sűrűn folyós kence legyen, belereszelem 1 narancs héját is.
A sütőből kivett forró tészta tetejére kenem a mázat, és ráreszelem 1 narancs héját.
A kihűlt tésztát forró vízbe mártott késsel szeletelem.