Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-tejszínes szelet

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 teáskanál rumaroma (ízlés szerint)
  • 5 dl tejszín
  • 2 teáskanál zselatin
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • A díszítéshez:
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg ét tortabevonó
  • 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Megsütünk egy 8 tojásos piskótalapot a szokásos módon.

A pudingból, a cukorból és a tejből krémet főzünk. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.

A narancs reszelt héját és kifacsart levét, a rumaromát belekeverjük a pudingba. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínt a vaníliás krémmel robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozzuk, hogy teljesen homogén legyen. A zselatint kb. 1 dl hideg vízben feloldjuk és felforraljuk. Miután hűlt egy kicsit, elkeverjük 4 evőkanál krémmel, majd a krém egészéhez adjuk.

A krém felét a kettévágott piskótlapjai közé töltjük, a másik felével pedig a piskóta tetejét vonjuk be. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben!

Másnap a habfixálóval keményre felvert tejszínnel az egészet bevonjuk. Az ét tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal megolvasztjuk, zacskóba töltjük, melynek az egyik sarkán pici lyukat vágunk, és így csorgatjuk rá a süteményre. Narancsszeletekkel dekoráljuk.

Ha tortát szeretnénk készíteni, ezzel a krém mennyiséggel abban az esetben is bátran dolgozhatunk. Ott 6 tojásos piskótalapot süssünk, és a krémet arányosan osszuk el. A szelethez 34 x 22 cm-es szögletes formát használtam, a tortához pedig a 26 cm átmérőjű forma a megfelelő.

Megjegyzés

Ez egy nagyon finom, kiadós süti. - Ildi0218

Ezek is érdekelhetnek

Friss