50 g málnalekvár, vagy csokis görögdinnye lekvár (házi)
500 ml rostos narancslé
10 dkg kerekszemű rizs
10 g édesítőszer
10 levél lapzselatin
800 g tejszín
Elkészítés
A tojásokat és a vizet egy mérőkancsóba tesszük, együtt 6 dl-nek kell lennie - ha hiányzik egy kevés, vízzel pótoljuk - majd habosra keverjük a cukorral. A lisztet, sütőporral összekeverjük, majd beletesszük a cukros tojásba. Vízzel lazítom a tésztát. Kivajazott, kilisztezett tortaformában 2 tortalapot sütünk.
Miközben a tortalapunk hűl, a narancslét, a rizst és a cukrot közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kézzel kinyomkodjuk, és a meleg narancsos tejberizsben óvatosan kevergetés mellett feloldjuk. Amikor krém elkezd kocsonyásodni, 600 g tejszínt keményre verünk, és beleforgatjuk.
Az alsó lapot egy süteményes tálra fektetjük, csokis görögdinnye lekvárral megkenjük. Körbevesszük egy tortagyűrűvel, vagy a kapcsos forma szélével. A rizskrémet a gyűrűben lévő alsó lapra öntjük, és elsimítjuk. A felső lappal lefedjük, és a hűtőszekrényben kb. 2 óra alatt hagyjuk áthűlni.
A maradék tejszínt keményre verjük, és a torta oldalán és tetején elkenjük. Ízlés szerint díszítjük!