Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformához:
  • 15 dkg teavaj
  • 20 dkg zúzott vajas keksz
  • 50 dkg mascarpone
  • 60 dkg szilva vagy szilvabefőtt
  • 1,25 dl tejföl
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál narancslé
  • 2 teáskanál rum vagy rumaroma
  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,25 ml tejszín
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában, és tegyük hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.

    A szilvabefőttet szűrjük le, a magot távolítsuk el, és egy botmixer segítségével pürésítsük. A többi hozzávalóval együtt tegyük egy keverőtálba, és elektromos habverővel keverjük a masszát simára, majd öntsük a kekszes alapra.

    Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 60 percig, majd hagyjuk a tortaformában kihűlni. 1 órára tegyük hűtőbe, majd a fahéjas tejszínhabbal együtt tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin