Elkészítés: A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában, és tegyük hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
A szilvabefőttet szűrjük le, a magot távolítsuk el, és egy botmixer segítségével pürésítsük. A többi hozzávalóval együtt tegyük egy keverőtálba, és elektromos habverővel keverjük a masszát simára, majd öntsük a kekszes alapra.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 60 percig, majd hagyjuk a tortaformában kihűlni. 1 órára tegyük hűtőbe, majd a fahéjas tejszínhabbal együtt tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre