Elkészítés: Az 5 db narancsból kettőt karikákra szeletelünk, kettőt felkockázunk, egynek a leve fog kelleni.
Egy sütőpapírral bélelt tortaforma alját, kirakjuk a felkarikázott naranccsal.
A felkockázott narancsot kb. 15 percig főzzük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd lecsepegtetjük, és leturmixoljuk botmixerrel.
18 dkg cukrot és 12 dkg margarint elkeverünk, hozzáadunk 3 db tojást, elkeverjük, majd ebbe mehet bele 2/3 kanál őrölt szegfűszeg, a kukoricaliszt, a sima liszt, a sütőpor és a mandula, majd a leturmixolt narancs. Jól elkeverjük, majd a naranccsal kirakott tortaformába öntjük, és kb. 50 percig sütjük.
A maradék 1 narancs levét a maradék cukorral megkaramellizáljuk. Mehet bele a maradék szegfűszeg is, majd mikor a süti megsült, kifordítjuk a karikából, és a narancsos karamellizált cukorral leöntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre