Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos szederleves

MME MME
30 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott szedret vízzel felengedjük, 2 evőkanál cukorral, fahéjjal és egy kis csipet sóval ízesítjük, feltesszük főnni. A narancsról lereszeljük a héját, félretesszük. A megpucolt narancsot apróra vágjuk, hozzátesszük a szederhez. Ha felfőtt, kis lángra vesszük. Egy keverőtálba öntjük az eperpudingokat, a reszelt narancshéjat, 6 evőkanál cukrot, és folyamatos kevergetés mellett rászedjük a szeder levét. Óvatosan hozzákeverjük a tejfölt, robotgéppel eldolgozzuk a csomókat. Beletöltjük a levesbe, és nagy lángra véve felfőzzük. Hűtve fogyasztjuk.

Megjegyzés

Vigyázni kell a narancs megválasztásával, mert ha keserű a héja, akkor ehetetlen lesz a levesünk. Szeder helyett használhatunk málnát, szamócát vagy bármilyen más piros gyümölcsöt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss