Elkészítés: A megmosott szedret vízzel felengedjük, 2 evőkanál cukorral, fahéjjal és egy kis csipet sóval ízesítjük, feltesszük főnni. A narancsról lereszeljük a héját, félretesszük. A megpucolt narancsot apróra vágjuk, hozzátesszük a szederhez. Ha felfőtt, kis lángra vesszük. Egy keverőtálba öntjük az eperpudingokat, a reszelt narancshéjat, 6 evőkanál cukrot, és folyamatos kevergetés mellett rászedjük a szeder levét. Óvatosan hozzákeverjük a tejfölt, robotgéppel eldolgozzuk a csomókat. Beletöltjük a levesbe, és nagy lángra véve felfőzzük. Hűtve fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre