Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos szarvasszeletek

MME MME
5/5
90 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A szarvashúsból 10 szeletet vágunk. Metéltre vágott szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Forró zsírban megsütjük és lábasba helyezzük.

A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát karikára vágjuk, a hús zsírjában megpirítjuk. Majd paradicsompürét és lisztet teszünk hozzá, ezt is kissé megpirítjuk. Felöntjük vörösborral kevert vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, felforraljuk, és ráöntjük a szarvasszeletekre. Fedő alatt puhára pároljuk.

Ha a hús elkészült, kiszedjük másik edénybe. A mártást ízesítjük fél narancs levével és ribizlilekvárral. Még egyszer felforraljuk, finom szűrőn a húsra szűrjük, és beleeverjü a finom metéltre vágott és puhára főtt narancshéjat és a konyakot.

Rizskörettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss