Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos sütőtökkrémleves gesztenyével

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök
  • 1 db bio húsleveskocka
  • 1 szál póréhagyma
  • olívaolaj
  • 1 db narancs leve
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • tökmag a díszítéshez
  • néhány szem frissen sült gesztenye

Elkészítés

    1. A tökbelet 2-3 cm-es kockákra vágjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Belemorzsoljuk a leveskockát, és feltesszük főni.
    2. A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk, egy kevés olívaolajon megpároljuk, és a sütőtökhöz adjuk. Együtt főzzük kb. 30 percig, majd a főzőlé felét kimerjük és félretesszük. Az edényben maradt sütőtököt és pórét botmixerrel pürésítjük.
    3. A pürét a félretett főzőlé adagolásával leves állagúra hígítjuk. Hozzáadjuk a frissen facsart narancslét, belekeverjük a tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk. Tökmaggal megszórva, forró sült gesztenyével kínáljuk.

Megjegyzés

A 2016-ban az Év Pincészete díjjal kitüntetett tokaj-hegyaljai Patricius Borház a késői szüretelésű Katinka fehérborát ajánlja hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin