Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos sütőtökkrémleves gesztenyével

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A tökbelet 2-3 cm-es kockákra vágjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Belemorzsoljuk a leveskockát, és feltesszük főni.
  2. A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk, egy kevés olívaolajon megpároljuk, és a sütőtökhöz adjuk. Együtt főzzük kb. 30 percig, majd a főzőlé felét kimerjük és félretesszük. Az edényben maradt sütőtököt és pórét botmixerrel pürésítjük.
  3. A pürét a félretett főzőlé adagolásával leves állagúra hígítjuk. Hozzáadjuk a frissen facsart narancslét, belekeverjük a tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk. Tökmaggal megszórva, forró sült gesztenyével kínáljuk.

Megjegyzés

A 2016-ban az Év Pincészete díjjal kitüntetett tokaj-hegyaljai Patricius Borház a késői szüretelésű Katinka fehérborát ajánlja hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss