Keress receptre vagy hozzávalóra

Narancsos sütőtökkrémleves cointreau-vel

Hozzávalók

  • 93 dkg kanadai sütőtök
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db narancs
  • 1 l víz
  • 1 db zöldségleves kocka
  • bors (őrölt, fehér)
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • szegfűszeg (őrölt)
  • fahéj (őrölt)
  • 1 l víz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 cl cointreau
  • 2 db dió

Elkészítés

    1. A tököt félbevágom, magját eltávolítom, majd feldarabolom. A répát megpucolom, nagyobb darabokra, a hagymát pedig négybe vágom.
    2. A zöldségeket egy serpenyőbe rakom, sózom, locsolok rá olajat, csurgatok rá mézet. Letakarom fóliával, és beteszem a 180 fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe. Fél óra elteltével leveszem a fóliát, s újabb fél órát sütöm.
    3. Eközben a narancsot megpucolom és gerezdekre szedem, a diót feltöröm.
    4. Ezután kiveszem a serpenyőt a sütőből, a tök héját levágom, néhány kockát félreteszek, és a répával, hagymával együtt beteszem egy fazékba. Ráöntöm a vizet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, majd beleteszem a narancs felét.
    5. 5 perc főzés után botmixerrel összeturmixolom, beleöntöm a tejszínt, és a cointreau-t.

Megjegyzés

Ez a leves nem egy klasszikus karácsonyi étel, de szerintem az ünnepi asztalon is bátran feltálalható.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin