Narancsos sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs héja
  • 3 tojás
  • 15 dkg búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • Az átitatáshoz:
  • 1,25 dl narancslé
  • kevés reszelt narancs- és citromhéj
  • 7,5 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a puha vajat keverőgéppel fél perc alatt a legmagasabb fokozaton jól kikeverjük. Apránként a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a narancs sárga héját lereszelve hozzáadjuk, és tovább keverjük, majd 3 tojást (egyenként fél percig) belekeverünk.

    A tésztát kikent őzgerincformába (30x11 cm) töltjük, és a sütő rácsára helyezzük. Kb. 45 perc alatt megsütjük. (Gázsütőben 3-4 fokozat, légkeveréssel 160-180 fok).

    Az átitatáshoz a narancslevet a reszelt narancs- és citromhéjjal és a cukorral elkeverjük.

    A megsült süteményt rácsra borítjuk, újra a formába tesszük, lapos felét fapálcikával többször megszurkáljuk, kevés levet rácsöpögtetünk vagy ecsettel felvisszük, majd újra kiborítjuk és a domború felét is megszurkáljuk, a maradék levet rácsöpögtetjük.

    A kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, gyors, kezdő háziasszonyoknak is. Finom, szezonális, egyszerű süti.

Csorvási Krisztina
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin