Elkészítés: A húst mélyhűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy megdermedjen. Vékony, fél centi vastag szeletekre vágjuk, és az ecettel, szójaszósszal, sóval, borssal és a fél narancs lereszelt héjával bepácoljuk, fél órára hűtőbe tesszük. Az újhagymát, a fokhagymát és chilit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A narancs másik felének a héját vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és 2-3 evőkanál szójaszósszal karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a narancshéjat és a fokhagymát. Rátesszük a húst a páclével együtt, és folyamatosan forgatva megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az újhagymát, és még 1 percig pirítjuk.
Köretként mandulás rizst vagy pirított tésztát kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre