Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos sárgarépa krémleves sajtos bundás kenyérrel

Új bloggerünk, Babiczky-Pfliegel Dóra az egészségtudatos étkezés jegyében olyan krémlevest hozott nekünk, amit a gyerekek is szívesen megesznek - ha máshogy nem szívószállal!

A krémleves hatalmas találmány, mert szinte elronthatatlan és olyan zöldségeket is belecsempészhetünk, amit a gyerek élből vagy dacból elutasít. A folyadékpótlásban is segítségünkre lehet, továbbá mindenféle izgalmas levesbetéttel még vonzóbbá és tartalmasabbá tehetjük.

Mivel a narancsszezon éppen dübörög, ezért most ebbe a levesbe került bele bőven, és persze sárgarépa is, ami nem csak a karakteres ízét, hanem a testét is megadja.

A leves szuper ereje ezekben rejlik még!

1. A sárgarépa béta-karotinban gazdag, ezért immunerősítő hatása kimagasló. A téli hónapokban napi szinten beépíthetjük a fogyasztását. Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést.

2. A narancs kiváló C-vitamin forrás, és emellett egyszerre édes-savanykás ízével izgalmas ízvilágot kölcsönöz az ételeinknek.

3. A gyömbér és a fokhagyma egyenként is a természet gyógyító alapanyaga. Együtt pedig csak még jobban erősítik roboráló hatásukat.

+ 1 tipp:

Ha kisebb gyermekünk nagyon dacolna a levesevéssel, engedjük, hogy vastagabb szívószállal ihassa meg (persze ne ez legyen az alap).

A gyerekmenüt így tedd izgalmassá felnőtteknek!

Izgalmas fűszerezésének köszönhetően hamar a felnőttek kedvenc levesévé is válhat. Csilis garnélanyárssal igazi vendégváró fogás, amelyről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Narancsos sárgarépa krémleves sajtos bundás kenyérrel receptjét itt találod! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss