Elkészítés: A tojásfehérjét enyhén felverem (nem kell habosra!), a kandírozott narancshéjat nagyon apróra vágom. A mandulát ledarálom.
Egy lábosba szórom a mandulát, a narancshéjat és a cukrot, hozzáadom a tojásfehérjét és a narancslikőrt.
Közepes tűznél állandó kevergetés mellett addig főzöm, amíg fényes masszát nem kapok – ennél a mennyiségnél ez mindössze 5 percet vesz igénybe. Vigyázni kell, mert nagyon könnyen megéghet az alja!
Leveszem a tűzről, és rövid ideig hűlni hagyom. Épp csak annyira, hogy a szeletelt mandulákat zsiradék nélkül enyhén meg tudjam pirítani. A pirított mandulát kissé összetöröm, sima felületre borítom. A langyos narancsos mandulamasszából kb. 5 cm hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat formálok, megforgatom őket a mandulaforgácsban. Minden rudacska végére egy szem kandírozott cseresznyét biggyesztek – fogyasztás előtt legalább egy órán át hűtőszekrényben dermesztem. Ha ajándékba készül, a jól lehűtött rudacskákat kis fém- vagy papírdobozba csomagolom, az egyes rétegeket sütőpapírral elválasztom egymástól.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre