Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos rudacskák cseresznyekupakkal

5/5
30 perc
bonyolult
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjét enyhén felverem (nem kell habosra!), a kandírozott narancshéjat nagyon apróra vágom. A mandulát ledarálom.

Egy lábosba szórom a mandulát, a narancshéjat és a cukrot, hozzáadom a tojásfehérjét és a narancslikőrt.

Közepes tűznél állandó kevergetés mellett addig főzöm, amíg fényes masszát nem kapok – ennél a mennyiségnél ez mindössze 5 percet vesz igénybe. Vigyázni kell, mert nagyon könnyen megéghet az alja!

Leveszem a tűzről, és rövid ideig hűlni hagyom. Épp csak annyira, hogy a szeletelt mandulákat zsiradék nélkül enyhén meg tudjam pirítani. A pirított mandulát kissé összetöröm, sima felületre borítom. A langyos narancsos mandulamasszából kb. 5 cm hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat formálok, megforgatom őket a mandulaforgácsban. Minden rudacska végére egy szem kandírozott cseresznyét biggyesztek – fogyasztás előtt legalább egy órán át hűtőszekrényben dermesztem. Ha ajándékba készül, a jól lehűtött rudacskákat kis fém- vagy papírdobozba csomagolom, az egyes rétegeket sütőpapírral elválasztom egymástól.

Megjegyzés

A nagyon friss tojásfehérjével készült desszert jól záródó dobozban, hideg helyen akár 1-2 hétig is őrzi állagát - már ha marad belőle.

További fotókat, recepteket és érdekességeket Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek