Narancsos-ricottás minidesszertek avagy cassata

default user icon

Hozzávalók

  • A kandírozott narancs szeletekhez:
  • 2 db narancs
  • 1,5 bögre kristálycukor
  •  A töltelékhez:
  • 450 g ricotta
  • 1/3 bögre átszitált porcukor
  • 1/4  bögre durvára reszelt étcsokoládé
  • 1/4 bögre kandírozott narancshéj vagy narancsszeletek, felaprítva
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál narancslikőr
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Az összeállításhoz:
  • 1/2 bögre narancsszirup kandírozásból megmaradt
  • 1/2 bögre víz
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • 200 g babapiskóta

Elkészítés

    1. A narancsokat vékony szeletekre (kerekekre) vágjuk, és kimagozzunk, vigyázva, hogy ne szakítsuk el a szeleteket!
    2. Egy lábasba vizet öntünk, és felforraljuk. Beledobjuk a narancsszeleteket és 1 percig rotyogtatjuk. Utána leszűrjük, és a vizet kiöntjük.
    3. A lábasba 1,5 bögre ( 1 bögre 2 dl) tiszta vizet öntünk, és hozzáadjuk a kristálycukrot. Felforraljuk, beledobjuk a narancsszeleteket és 20 percig fedő nélkül finoman forraljuk.  A narancsszeletek enyhén – de nem teljesen – átlátszóvá válnak.
    4. A lábast levesszük a tűzről, és a narancsszeleteket saját levében hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni. (A kandírozott szeleteket saját levében hűtőszekrényben egy hónapig tarthatjuk el.)
    5. A töltelék elkészítéséhez a hozzávalókat egybedolgozzuk, amíg jól összeáll, majd a sütemény összeállításáig hűtőszekrényben hűtjük.
    6. Hat ramekint (kis porcelán vagy kerámia sütőforma) vagy más hasonló edénykéket pl. kávéscsészét frissentartó fóliával kibélelünk. Hat szelet narancsot jól lecsöpögtetünk, és mindegyik edény aljára egy-egy szeletet helyezünk.
    7. A kandírozásból félretett szirupot vízzel felöntjük, hozzáadjuk a narancslikőrt és egy lábasban majdnem forrásig melegítjük. A piskótaszeleteket a ramekin vagy azt helyettesítő edény magasságához vágjuk, majd a szirupba mártogatjuk, és az edények falához, szorosan egymás mellé helyezzük.
    8. A ricottás tölteléket az edényekbe kanalazzuk, a tetejét újabb szirupba mártogatott piskótaszeletekkel fedjük le. Az edénykéket frissentartó fóliával letakarjuk, és felszolgálásig hűtőszekrényben tároljuk.
    9. Tálaláshoz az edények tartalmát kistányérokra borítjuk, a bélelő fóliát eltávolítjuk. 

    A cassatákat már felszolgálás előtt 2 nappal elkészíthetjük.

    A fenti recept „Anna Olson: Sütés” című sorozatból származik, amely március 22-től hétköznaponként 16:00-tól látható a Food Network csatornán.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin