Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos répatorta

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor (lehet barna is)
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • késhegynyi gyömbér
  • késhegynyi szegfűszeg
  • 22 dkg sárgarépa
  • 12 dkg durvára darált dió
  • 1,3 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • A mázhoz:
  • 22 dkg natúr krém sajt
  • 20 dkg porcukor
  • fél narancs leve
  • Valamint:
  • kevés vaj, liszt a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy tortaformát.

A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval. Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és a fűszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük. A tojást habosra verjük, beleöntjük az olajat, a cukrot, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.

A masszát a tortaformába tesszük, és megsütjük. Ha kész (fogpiszkálóval ellenőrizhetjük), kivesszük a tepsiből, és a formában hagyjuk kicsit hűlni.

A máz hozzávalóit elkeverjük, és ráöntjük a kihűlt tésztára. Kicsi rázogatjuk, esetleg kanállal elsimítjuk, hogy egyenletesen fedjen. A tortát formával együtt betesszük a hűtőbe, és hagyjuk, hogy megdermedjen a teteje.

A tetejét marcipánnal vagy esetleg darált dióval, mandulaszeletekkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss