Elkészítés: A tojássárgáját simára keverjük, az olajat – állandó kevergetés közben – először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban beleöntjük. A mustárral, a cukorral, csipetnyi sóval és néhány csepp citromlével ízesítjük, a konyakkal hígítjuk. Néhány darab rákot díszítésre félreteszünk, a többit a konyakos majonézbe forgatjuk. (Ha az olcsóbb rák steakből készítjük, akkor hagyjuk felolvadni, majd a rudakat kicsomagolva félcentis darabokra vágjuk, úgy keverjük a mártásba.) A narancsok belsejét a fehér hártyától, magoktól megszabadítjuk, és kis kockákra vágva a ráksalátába forgatjuk. A tálat folpackkal letakarjuk, és legalább fél napig hűtjük. Mély üvegtányérokba osztva, a tetejét rákdarabokkal díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre