Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos pulykamell

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és besózzuk. A hagymákat és a szalonnát felcsíkozzuk. A húst rostokkal párhuzamosan 4-5 csíkban mélyen bevagdossuk. Belenyomkodjuk a szalonna- és fokhagymacsíkokat.
  2. Tepsibe tesszük a pulykamellet, meghintjük borssal, mellédobjuk a hagymagerezdeket és a kimaradt szalonnát. Meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bort, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, saját levével időnként meglocsolva kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult, fedő nélkül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A mártáshoz lereszeljük a citrom és a narancsok héját, majd forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük. A levüket kifacsarjuk.
  4. A húst kiemeljük, a pecsenyelét leszűrjük. Egy kisebb lábasban 1 ek. vajon barnára pirítjuk a cukrot, hozzáöntjük a citrom, a narancs és a hús levét, végül a bor felét, és fedő nélkül 10 percig forraljuk.
  5. A maradék borban elkeverjük az étkezési keményítőt, a mártáshoz adjuk, és sűrűsödésig felforraljuk. Ezután beletesszük a citrom- és narancshéjakat, megsózzuk, megborsozzuk, egy csipetnyi fahéjjal megbolondítjuk, és összeforraljuk. 

Megjegyzés

Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat! - Némethné Ildikó

Ezek is érdekelhetnek

Friss