Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos pulykamell

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamell
  • bors
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 ek olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • A mártáshoz:
  • 1 db citrom
  • 2 db narancs
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaj
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • bors
  • fahéj

Elkészítés

    1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és besózzuk. A hagymákat és a szalonnát felcsíkozzuk. A húst rostokkal párhuzamosan 4-5 csíkban mélyen bevagdossuk. Belenyomkodjuk a szalonna- és fokhagymacsíkokat.
    2. Tepsibe tesszük a pulykamellet, meghintjük borssal, mellédobjuk a hagymagerezdeket és a kimaradt szalonnát. Meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bort, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, saját levével időnként meglocsolva kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult, fedő nélkül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
    3. A mártáshoz lereszeljük a citrom és a narancs ok héját, majd forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük. A levüket kifacsarjuk.
    4. A húst kiemeljük, a pecsenyelét leszűrjük. Egy kisebb lábasban 1 ek. vajon barnára pirítjuk a cukrot, hozzáöntjük a citrom , a narancs és a hús levét, végül a bor felét, és fedő nélkül 10 percig forraljuk.
    5. A maradék borban elkeverjük az étkezési keményítőt, a mártáshoz adjuk, és sűrűsödésig felforraljuk. Ezután beletesszük a citrom - és narancs héjakat, megsózzuk, megborsozzuk, egy csipetnyi fahéjjal megbolondítjuk, és összeforraljuk. 

Megjegyzés

Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat!

Némethné Ildikó
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin