Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos polentatorta

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj + egy kevés a forma ki vajazásához
  • 22 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 13 dkg polenta (kukoricadara)
  • 5 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
  • 8 dkg sűrű joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál narancslé
  • 2 narancs reszelt héja
  • A mázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál narancslé

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy pástétom- vagy őzgerincformát.

Egy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a tojásokkal. Ha már homogén a krémünk, keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd a polentát és a mandulalisztet dolgozzuk bele. Legvégül pedig a joghurtot, a mézet, a narancs levétt és a héját, keverjük el alaposan.

A formába öntjük a keveréket, és kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Kb. 45 percnél tűpróbát végzünk, akkor jó a süteményünk, ha már tiszta a tű, nem ragad rá semmi.

A torta tetejére készíthetünk mázat, ehhez 10 dkg porcukrot kikeverünk 3 evőkanál narancslével. Ezt a selymes mázat csurgatjuk a langyosra húlt süteményre, majd tetszőlegesen narancskarikákkal díszíthetjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, omlós sütemény, reggelire uzzonnára, de piknikre is tökéletes.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss