Elkészítés: A piskótalaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot (esetleg kakaót), és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Kikent, lisztezett, kipattintható tortaformába öntjük, és középmeleg sütőben megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta, majd hagyjuk kihűlni, kipattintjuk a formából, és csak azután dolgozunk vele tovább.
A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a narancsok levét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a rumot. Óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt, és a kevés vízben feloldott zselatint.
A piskótatortát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük, és kívülről is bevonjuk. A tetejét csokireszelékkel és narancsszeletekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre