Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos piskótaszelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24x30 cm-es tepsihez:
  • 3 db narancs
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finom liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 dkg sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • A tetejére:
  • reszelt étcsoki vagy tortadara
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk morzsával. 2 narancsot meghámozunk, karikákra vágjuk. A kikent morzsázott tepsibe sorba rakjuk a narancskarikákat.

Az összetevőkből a kakaó nélkül piskótatésztát keverünk. A felét a narancsokra öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a sárga tésztára öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A cukor felével habosra keverjük a margarint. A pudingot megfőzzük a maradék cukorból, tejből és pudingporból. Langyosra hűtjük. Kanalanként belekeverjük a margarinba. A kihűlt piskótát kiborítjuk, hogy a narancsos rész felülre kerüljön. Megkenjük a krémmel, megszórjuk a reszelt csokival vagy tortadarával. Hűtőbe tesszük 1 órára.

Narancsszeletekkel díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss