Elkészítés: Az aszalt fügét és datolyát vágjuk kisebb darabokra, tegyük egy tálba, keverjük közé a cukrozott narancshéjat, majd adjuk hozzá a lisztet, a mogyorót, adiót és a mandulát, ízesítsük narancslikőrrel. Az egészet alaposan keverjük össze, öntsük hozzá az olvasztott csokoládét.
A cukrot és mézet öntsük egy edénybe, melegítsük össze. Addig tartsuk a tűz fölött, amíg fel nem olvad a cukor, majd öntsük az eddigi keverékhez. Alaposan keverjük meg, majd kézzel gyúrjuk jól össze.
Az így kapott ragacsos masszát nyomkodjuk egy kivajazott, köralakú 26 cm átmérőjű sütőformába, kb. 3 cm magas legyen.
Előmelegített sütőben 160 fokon nagyjából 40 perc alatt süssük készre. Vegyük ki a sütőből, és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A narancsot szeleteljük fel. 10 dkg cukrot karamellizáljunk egy serpenyőben, tegyük bele a narancsszeleteket, és mindkét oldalát pirítsuk 3-3 percig, majd egy sütőpapíron hagyjuk kicsit megszáradni.
A süteményt a narancskarikákkal díszítve tálaljuk, de karácsonyi ajándéknak is remek, sokáig eltarthatő hűtőben.