A tésztához a felverjük a tojások fehérjét, közben hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg kemény habot nem kapunk. A lisztet tálba tesszük,hozzáadjuk a tejet, a narancslevet, a sót, a narancshéjat, és végül hozzákeverjük a cukros habot. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
Egy vastagabb aljú lábasba mérjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és kis lángon elkezdjük főzni. Folyamatos kevergetés mellett sűrítjük a szószt. Ha már kellően besűrűsödött, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat és a gyömbért. Kicsit hűlni hagyjuk,majd megtöltjük a palacsintákat.
Ha a karamellszószt tovább főzzük, még sűrűbbre akkor karamell kockákat, cukorkát kapunk. Ha ezt szeretnénk mikor kész a karamell. egy sütőpapírral kibélelt kisebb formába egyengetjük majd hűtőbe tesszük dermedni.Kihűlés után (tetszés szerint), kockákra szeleteljük. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!