Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos palacsinta karamellszósszal

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 30 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 dl narancslé
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • A karamellszószhoz:
  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet őrölt gyömbér

Elkészítés

  1. A tésztához a felverjük a tojások fehérjét, közben hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg kemény habot nem kapunk. A lisztet tálba tesszük,hozzáadjuk a tejet, a narancslevet, a sót, a narancshéjat, és végül hozzákeverjük a cukros habot. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
  2. Egy vastagabb aljú lábasba mérjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és kis lángon elkezdjük főzni. Folyamatos kevergetés mellett sűrítjük a szószt. Ha már kellően besűrűsödött, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat és a gyömbért. Kicsit hűlni hagyjuk,majd megtöltjük a palacsintákat.

Megjegyzés

Ha a karamellszószt tovább főzzük, még sűrűbbre akkor karamell kockákat, cukorkát kapunk. Ha ezt szeretnénk mikor kész a karamell. egy sütőpapírral kibélelt kisebb formába egyengetjük majd hűtőbe tesszük dermedni.Kihűlés után (tetszés szerint), kockákra szeleteljük. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss