Mennyei narancsos palacsinta - Crêpe Suzette

Hozzávalók

  • 11 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 db narancs
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • A mártáshoz:
  • 1,5 dl narancslé
  • 1 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1 ek cukor
  • 0,3 dl narancslikőr
  • 5 dkg vaj
  • 0,3 dl konyak

Elkészítés

    1. Egy tálba liszetet szitálunk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük a tojások, a tej és 0,7 dl víz keverékét. Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a cukrot. Végük hozzáforgatjuk a 3 dkg olvasztott vajat, és simára keverjük.
    2. Felforrósítunk egy kisebb serpenyőt, kikenjük a megmaradt olvasztott vajjal, belemerünk 1 adag palacsintatésztát, és megsütjük mindkét oldalát. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is.
    3. A mártáshoz keverjük össze a narancslevet, a narancs lereszelt héját, a kifilézett gyümölcsöt, a citrom kifacsart levét és a cukrot. Hozzáadjuk a likőrt és a felolvasztott vajat.
    4. Elrendezzük a palacsintákat négy részre hajtva a mártásban, majd pihentessük 10 percig. Egy kis lábosban megmelegítjük a konyakot, egy hosszú gyufával meggyújtjuk, majd rálocsoljuk a palacsintákra. Rázogassuk a serpenyőt, míg a lángok elalszanak, és még melegen tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin