Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-mascarponés süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 10 evőkanál (20 dkg) kristálycukor
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál (20 dkg) finomliszt
  • 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
  • a kikenéshez fólia vagy sütőpapír
  • 10 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone sajt
  • 2 db narancs leve és az egyiknek reszelt héja
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • ha nem elég kemény a krém, lehet hozzáadni zselatint
  • A tetejére:
  • narancs színű tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a cukorral, a vajjal és a vízzel habosra keverjük. A sütőporral, kakaóval összeforgatott lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krém hozzávalóit összekeverjük. Ha kihűlt, tetejére kenjük a krémet. A tortazselét elkészítjük, majd a mascarponés krém tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy kellőképpen megdermedjen, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a süteményeket, ez egy saját recept. A mascarponét - gondoltam - megbolondítom egy kis naranccsal. - kgyorgyi5

Ezek is érdekelhetnek

Friss