Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos-mandulás polentatorta

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt + a formához
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg kukoricadara (polenta)
  • 2 tk sütőpor
  • 20 dkg puha vaj + a formához
  • 20 dkg barna cukor
  • 4 db tojás
  • 2 db kezeletlen narancs
  • A tetejére:
  • 1 db kezeletlen narancs
  • 10 dkg barna cukor

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Keverőtálban elvegyítjük a lisztet, a mandulát, a kukoricadarát és a sütőport. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
    2. Az elvegyített száraz hozzávalókat adagonként a vajas mixhez adjuk, majd simára keverjük. Végül beledolgozzuk a forró vízzel lemosott 2 db kezeletlen narancs lereszelt héját és az egyik gyümölcs kifacsart levét.
    3. Vajjal kikenünk és liszttel meghintünk egy 20 cm-es tortaformát. Beletöltjük a tésztát, elsimítjuk, és az előmelegített sütőben sütjük 40 percig.
    4. Közben a torta tetejére a forró vízzel lemosott narancsot hámozatlanul felszeleteljük, és a tészta hozzávalóiból maradt narancs levét kifacsarjuk. Kis edényben felforralunk 1,5 dl vizet a 10 dkg barna cukorral együtt, és a cukor teljes feloldódásáig kevergetjük. Beletesszük a narancsszeleteket, lassú tűzön forraljuk kb. 15 percig, majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt folyadékot felöntjük a narancslével, és sziruppá főzzük kb. 5 perc alatt.
    5. A tésztát kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. Végül tányérra borítjuk, villával megszurkáljuk, és meglocsoljuk a sziruppal. A narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI TORTA >>> 

    ILLATOS NARANCSOS FOGÁSOK >>> 

    MINDEN, AMIT A POLENTÁRÓL TUDNI ÉRDEMES >>> 

     


Megjegyzés

Lisztmentes változatban 20 dkg darált mandulával készítsd el!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin