Elkészítés: A malackarajt a bőrös oldaláról keresztben és hosszában beirdaljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük. Ezután sütőtepsire helyezzük, és 180 Celsius-fokon 15 percig sütjük.
Az elősütést követően a hús bőrös felébe beleszúrjuk a szegfűszegeket, lelocsoljuk a rostos narancslével és 1 dl vízzel, majd 180 Celsius-fokon, letakarva még 35 percig sütjük.
Közben meghámozzuk a narancsokat. A narancsok héját a fehér rész nélkül vékony metéltre vágjuk, a cukorral és 1 dl vízzel szirupot főzünk belőle. Hozzácsavarjuk a fél narancs levét, és újból kiforraljuk.
Amikor a hús megsült, a narancsos szirupot ráöntjük, s így hagyjuk pihenni legalább 10 percig.
A húst felszeletelve burgonyapürével tálaljuk, mártásként csípős szószt adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre