Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Narancsos-mákos panna cotta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Narancsos-mákos panna cotta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 8
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mák
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • reszelt narancshéj
  • 1,75 dl tejföl
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 10 g zselatin

Elkészítés:

Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a mézet, a vanília-aromát és a mákot, majd felforraljuk. Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve, 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Végül langyosra hűtjük.

A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverjük (figyeljünk arra, hogy a tejet mézzel főztük fel és már édes!!!!!). Ezután a kikevert tejfölbe belereszeljük 1 narancs héját, és így is jól összekeverjük.

Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverjük az ízesített tejföllel.

Poharakba öntjük, majd a hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy kellően megdermedjen.

Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



kgizike receptjeiből:
Medvehagymás házi tészta pirított császárszalonnával
Medvehagymás-tojásos felfújt
Csokoládés-banános pitetorta karamellel
Medvehagymás keksz
Túrós-meggyes kalács
Ibolyadzsem
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
Sárgaborsó-krémleves sonkával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Húsvéti nyuszis torta Húsvéti nyuszis torta
Gyümölcsös felfrissülés Gyümölcsös felfrissülés
Feketeszedres-túrókrémes kocka Feketeszedres-túrókrémes kocka
Vegetáriánus töltött bagett Vegetáriánus töltött bagett
Pandúrgulyás (betyárleves) Pandúrgulyás (betyárleves)
Kastély torta Kastély torta
Sajtszószban sült szűzpecsenye serpenyős zöldségekkel Sajtszószban sült szűzpecsenye serpenyős zöldségekkel
Zöldséges tésztasaláta retekkel Zöldséges tésztasaláta retekkel
Diétás ünnepi pohárkrém Diétás ünnepi pohárkrém
Vöröslencseleves csípősen Vöröslencseleves csípősen
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124274_azsiai110.jpg Top 4 ázsiai alapanyag

Ismerj meg néhány jellegzetes, itthon is beszerezhető keleti alapanyagot!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept