Narancsos-mákos panna cotta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mák
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • reszelt narancshéj
  • 1,75 dl tejföl
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 10 g zselatin

Elkészítés

    Elkészítés: Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a mézet, a vanília-aromát és a mákot, majd felforraljuk. Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve, 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Végül langyosra hűtjük.

    A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverjük (figyeljünk arra, hogy a tejet mézzel főztük fel és már édes!!!!!). Ezután a kikevert tejfölbe belereszeljük 1 narancs héját, és így is jól összekeverjük.

    Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverjük az ízesített tejföllel.

    Poharakba öntjük, majd a hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy kellően megdermedjen.

    Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálhatunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin