Elkészítés: Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a mézet, a vanília-aromát és a mákot, majd felforraljuk. Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve, 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Végül langyosra hűtjük.
A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverjük (figyeljünk arra, hogy a tejet mézzel főztük fel és már édes!!!!!). Ezután a kikevert tejfölbe belereszeljük 1 narancs héját, és így is jól összekeverjük.
Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverjük az ízesített tejföllel.
Poharakba öntjük, majd a hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy kellően megdermedjen.
Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre