Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos linzer

default user icon
7 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat összemorzsoljuk, és a két narancs kifacsart levével gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Hűtőben minimum 1 órát pihentetjük, de jobb este gyúrni, reggelig hűteni.

    2 részre vesszük, vékonyra nyújtjuk, felét teli, felét lyukas virágalakra szaggatjuk.

    Lemezen hamar megsütjük, majd kettesével (egy telire 1 lyukas) a lekvárral összeragasztjuk.

Megjegyzés

Frissen kemény, másnapra istenien megpuhul. Nagyon jó illatú és ízű sütemény, zárt dobozban hetekig eláll, minél öregebb, annál jobb. Szilveszterre szoktam egyből dupla adagot csinálni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

loglady
Eredetileg a narancsok levével kell összegyúrni a tésztát, csak nem tudtam megadni, mert a narancsok nagyságától függ a mennyisége. De ha úgy látod, hogy nem kell bele, nem vitatkozom Veled. Köszönjük a képet!
mm1955
Hahó! Hol van ebben a receptben a narancslé? Csak a héja kell és nagyon finom úgy ahogy van. megpróbálok képet feltölteni az enyémről.
dkagnes
Nagyon finom és egyszerű. A narancslé receptben szereplő mennyisége tényleg sok egy kicsit, persze nem mindegy, hogy mekkora a narancs:)
Pacza
Ebből tényleg minimum két adagot kell sütni!! :)
loglady
Pacza, igazad van, relatíve. Ha a narancsok nagyok, nem kell bele az összes lé, mert aztán gyorsan olvadni kezd benne a cukor, és hipp-hopp, már el is lágyul... Én dupla adaghoz 4 narancs héját használtam, de a leve csak háromé volt...
Pacza
Megcsináltam, nagyon finom lett! Viszont én nem tettem bele az összes narancslevet.
loglady
Utólagos megjegyzésem: nem kell sokáig sütni, szép világos kell, hogy maradjon, ne barnuljon meg! Ha az alja halovány barna, megsült. Nem tévedés, nem kell bele se tojás, se tejföl, semmi más.

Hasonló Receptek

Magazin