Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-kakaós torta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 kanál liszt
  • 8 kanál porcukor
  • 1 kanál citromlé
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis csomag zselatinpor
  • 4 kanál cukrozott, aprított narancshéj
  • 1 kanál kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: 33 cm széles (tűzhelyekhez adott típusú)tepsiben sütjük a szokásos módon elkészített kakaós ízesítésű piskótalapot.

Elkészítjük a pudingot, és a szobahőmérsékletű margarint belekeverjük. Ezután adjuk hozzá a a cukrozott narancshéjat, majd a 4 evőkanál vízzel felmelegített, átlátszóra kevert (nem forralt) zselatint. A krémet kihűtjük.

A tortalapot 3 db 11 cm széles, egyforma lapokra vágjuk, és megtöltjük krémmel. Tetszés szerint díszítjük. Ha megdermedt, kockákra vágjuk.

Megjegyzés

Nekem most nem volt itthon narancsom, de mutatósra díszíthetjük a tortát, ha minden kocka tetejére tejszínhabot nyomunk, és apró narancsszeleteket ültetünk rá. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss