Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos kacsasült

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A combokat és a mellet megmostam, bőrét bevagdostam, majd sóztam, és kevés olajon mindkét oldalát átsütöttem.

A megmaradt kacsazsíros olajat egy hőálló tálba tettem, a húsokat sóztam, borsoztam, 1,2 dl vizet öntöttem rá, belemorzsoltam a tyúkhúsleveskockákat, megmosott narancsot reszeltem rá, és fóliával betakartam. 200 fokon sütöttem, közben a pecsenyelével öntöztem.

A sütés vége felé a beirdalt combokba és mellbe narancsszeleteket tűztem, majd 1 dl vörösbort öntöttem alá. A fóliát levettem, készre, pirosra sütöttem. Nagyon finom, omlós kacsasült lett.

Ezek is érdekelhetnek

Friss