Narancsos kacsa

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (5-6 személyre):
  • 1 db 2-2,5 kg-os pecsenyekacsa,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 2 narancs,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • só,
  • bors,
  • 1 kávéskanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsa aprólékát levágjuk, a belsőséget megtisztítjuk. A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, a megtisztított hagymát félbevágva a belsejébe tesszük. Az aprólékból és a belsőségből a mártáshoz alaplét főzünk. Az előmelegített, mérsékelten meleg sütőben feltesszük sülni a kacsát úgy, hogy kevés vizet teszünk alá. A sütés mintegy hatvan percig tart.
    Félidőben megszurkáljuk, pecsenyelével többször megöntözzük, a túlzott zsírt kikanalazzuk. Közben megreszeljük az egyik narancs héját, meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, szeletekre vágjuk, a másiknak kinyomjuk a levét. A megsült kacsát meleg tálalóedénybe tesszük. Az alapléhez hozzáadjuk a paradicsompürét, a narancs levét, a reszelt narancshéjat, leöntjük vele a sült kacsát. Finomra vágott petrezselyembe mártott narancsszeletekkel díszítjük. Köretnek sült hasábburgonyát kínálunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Sándor 1 évvel ezelőtt
Hali! Remek a recept, én a takarékosság jegyében annyiban módosítottam, hogy a belsőségekből és az aprólékokból sok zöldséggel egy kellemes levest főztem, ami előételnek is kiváló. Húslét használtam a receptben leírt \"alapléként\". Mondhatom mindkét fogás fenségesre sikeredett, javallom mindenkinek! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin